Вінегрет є однією з найпоширеніших страв у домівках пересічних українців. На питання до дітей «А чи любите ви вінегрет?», ті хором відповіли: «ТАК». «Треба навчити!» – подумала Світлана Третякова, вчитель – реабілітолог нашого центру, і сьогодні запросила дітей на майстер – клас, де поділилася секретами приготування цього овочевого салату.
Спочатку вона розповіла про історію цієї чудової страви, про професію кухаря, ознайомила з різними техніками нарізання овочів, правилами безпеки на кухні під час приготування їжі. Всі ці знання, навички та вміння надзвичайно важливі для дітей, бо є вірним шляхом підготовки їх до самостійного життя. Після необхідних приготувань, цікавої та корисної розповіді Світлани розпочалося кулінарне дійство. Дітки, як справжні майстер-шефи, злагоджено та швидко чистили картоплю, буряк, правильно й безпечно шинкували овочі, отримували навики домашньої кухні. Позитивні емоції лились через край. Декілька хвилин перемішування всіх інгредієнтів – і ось власноруч приготовлений вінегрет стоїть на столі і чарує своїм ароматом та апетитним виглядом. Оскільки страва виготовлена своїми руками, то вона вдвічі смачніша. Наші «маленькі мастершефи» ласували нею з неабияким апетитом. Кожну дитину переповнювала радість і задоволення, а на обличчях сяяли щасливі посмішки. Сьогодні вони відчули себе справжніми зірками “МастерШеф” й отримали відзнаку “Кращий кухар – творець найсмачніших страв”.